Συμβουλές διακόσμησης

Διακόσμηση εσωτερικών χώρων - Interior Design 

Μέσα από μια μεγάλη συλλογή προϊόντων που συνεχώς ανανεώνεται οι σύμβουλοι διακόσμησης της εταιρίας μας είναι έτοιμοι να σας προτείνουν ιδέες και συνδυασμούς που ταιριάζουν στο προσωπικό σας στυλ αλλά και να απαντήσουν σε οποιοδήποτε προβληματισμό ή πληροφορία ζητηθεί. Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα καινούργιο μαξιλάρι, ένα χαλί ή ένα όμορφο βάζο για να δώσετε μια νέα πνοή στον χώρο σας. Εκφράστε το προσωπικό σας στύλ με πολύχρωμες, παιχνιδιάρικες λεπτομέρειες. Γίνεται ρετρό με κομψά, πλούσια χρώματα,φυσικά υλικά,απαλά σχήματα και υφάσματα ή προσθέστε μια δόση σκληράδας με βιομηχανικά και αρχιτεκτονικά designs. Κουρτίνες, χαλιά, ριχτάρια και μαξιλάρια σε νέα έντονα χρώματα,μοτίβα και σχέδια θα προσθέσουν στο σπίτι σας μια αίσθηση άνεσης και ευεξίας.

Συμβουλές διακόσμησης (Κουρτίνες - Υφάσματα επιπλώσεων - είδη σκίασης)

Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες και επιλογές στις κουρτίνες και στα υφάσματα που δεν ξέρεις από πιο χώρο του σπιτιού να αρχίσεις και με πιο παράθυρο να ασχοληθείς. Όλη αυτή η δύσκολη διαδικασία προκαλεί σύγχυση και συχνά εγκαταλείπουμε την προσπάθεια πριν ακόμα ξεκινήσουμε.

Το allhome στο Μαρούσι είναι το κατάλληλο μέρος για να αρχίσετε να μαθαίνετε για την διακόσμηση σπιτιού, τις κουρτίνες, τα υφάσματα, τα πάνελ, τα κουρτινόξυλα κα. Είτε πρόκειται για τη σύγχρονη διακόσμηση, είτε πρόκειται για θεματική ή παραδοσιακή διακόσμηση, έχουμε παραδείγματα και φωτογραφίες των περισσότερων χώρων για να σας δώσουμε ιδέες και για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις σωστές επιλογές στην εσωτερική  διακόσμηση. Σας παρέχουμε όλες τις λύσεις που αφορούν την ραφή και τον σχεδιασμό της κουρτίνας ή του υφάσματος εντελώς δωρεάν. Η σωστή ενημέρωση και η κατάλληλη υποστήριξη που διαθέτει η επιχείρηση μας θα σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες την αισθητική και την λειτουργικότητα του δικού σας χώρου.

Συμβουλές διακόσμησης (Χαλιά - Μοκέτες)

 • Το πυκνό πέλος των μοκετών και των χαλιών δημιουργεί μια απαλή επιφάνεια και μειώνει σημαντικά τον θόρυβο.
 • Σε χώρους με μεγάλη χρήση όπως η κουζίνα,οι διάδρομοι και τα γραφεία προτιμάμε μοκέτες αλέκιαστες με χαμηλότερο πέλος για πιο εύκολο καθάρισμα.

Συλλογή μοκετών και χαλιών από την allhome με πιστοποιήσεις ποιότητας και ασφάλειας.

 • Ασφαλή για την υγεία σας
 • Χωρίς επιβλαβείς ουσίες
 • Χωρίς αλλεργιογόνες χρωστικές ουσίες

 Συμβουλές διακόσμησης (επίστρωση σκάλας)

Όπου και αν κοιτάξει κανείς βλέπει σκάλες.....μικρές, μεγάλες, ξύλινες, μεταλλικές, κυλιόμενες, με μοκέτα ή χωρίς. Στο μετρό, στα σπίτια, στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα μαγαζιά, παντού υπάρχουν σκάλες. Η προστασία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν μια σκάλα πρέπει για λόγους ασφαλείας να είναι άμεση προτεραιότητα. Η εσωτερική σκάλα μιας κατοικίας ή ενός καταστήματος κυριαρχεί μέσα στον χώρο και η επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την επένδυση των σκαλιών θέλει ιδιαίτερη προσοχή λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των χρηστών αλλά και την εσωτερική διακόσμηση του χώρου.

Η επιχείρηση μας αναλαμβάνει την επίστρωση με συνθετικά υλικά και μοκέτες σε σκάλες από σκυρόδεμα, ξύλο ή μέταλλο. Η εφαρμογή γίνεται με διάφορα υλικά με τη μορφή πλακιδίων ή φύλλων, πλαστικά-λινόλεουμ, laminate, βινυλικά, πολυβινυλικά και μοκέτες με συνθετικά ή μάλλινα νήματα. Οι επενδύσεις αυτές εφαρμόζονται σε κύριες ή σε δευτερεύουσες σκάλες.

Η μοκέτα είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις για να επενδύσουμε - επιστρώσουμε μια εσωτερική σκάλα. Η τοποθέτηση της μοκέτας σε μια σκάλα μπορεί να γίνει με  διαφορετικούς τρόπους ανάλογα τον τύπο και το στύλ της σκάλας:

 • Σε περίπτωση που η σκάλα είναι από σκυρόδεμα χωρίς επένδυση ή ξύλινη με μεγάλη φθορά, έχουμε την δυνατότητα να επικολλήσουμε την μοκέτα σε όλη την επιφάνεια με σκοπό να προφυλάξουμε τους χρήστες της σκάλας από πιθανά γλιστρήματα, αλλά και να διακοσμήσουμε την σκάλα με μια όμορφη μοκέτα.
 • Σε περίπτωση που η σκάλα είναι ξύλινη και σε καλή κατάσταση η μαρμάρινη και δεν θέλουμε την πλήρη κάλυψη, μπορούμε να σχεδιάσουμε το πατρόν της σκάλας και να καλύψουμε με μοκέτα τον βασικό χώρο χρήσης της σκάλας. Η στήριξη της μοκέτας γίνεται με ταινίες διπλής όψης αλλά και με μπρούτζινους ράβδους οι οποίοι τοποθετούνται στο κάθε σκαλί χωριστά χαρίζοντας μια ιδιαίτερη πινελιά διακόσμησης στην σκάλα.
 • Όταν η σκάλα μας είναι ίσια τότε οι επιλογές είναι απεριόριστες και μας δίνεται η δυνατότητα να τοποθετήσουμε και χαλί στην σκάλα μηχανής ή χειροποίητο.
 • Όταν η σκάλα είναι χωρίς ρίχτι τότε έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε τα πατήματα της σκάλας με μοκέτα που θα έχουμε κόψει και ρελιάσει για το κάθε πάτημα χωριστά.
 • Αυτή η επιλογή είναι η πιο οικονομική γιατί πολύ απλά επιλέγουμε να τοποθετήσουμε σε κάθε σκαλί μια αντιολισθητική ταινία ή αντιολησθητικά pads. 

Το συνεργείο τοποθέτησης της επιχείρησης μας αναλαμβάνει την επιμέτρηση και την τοποθέτηση των προιόντων που θα επιλέξετε για την σκάλα σας. Η εφαρμογή τους πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικευμένο συνεργείο.

Συμβουλές διακόσμησης (Δάπεδα)

Τα χρώματα καθορίζουν κυρίως τη διάθεση του εσωτερικού σας χώρου. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τους σωστούς συνδυασμούς χρωμάτων. Τα χρώματα, το φως και ο χώρος αλληλοεπηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό. Τα χρώματα του δαπέδου, της οροφής και των τοίχων έχουν σημαντική οπτική επίδραση στο πως βιώνετε το χώρο. Μπορείτε να κάνετε ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, μικρότερο, πιο ευρύχωρο, στενότερο, βαθύτερο, ψηλότερο, φωτεινότερο και ζεστότερο.

Ποια χρώματα να επιλέξετε για το δάπεδο;
Επιλέγετε ένα συγκεκριμένο δάπεδο όχι μόνο για πρακτικούς λόγους, αλλά κι επειδή σας αρέσει ένα συγκεκριμένο χρώμα. Κατά την επιλογή του χρώματος δαπέδου, πρέπει να λάβετε υπ΄όψιν το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα και την επίδραση άλλων υπαρχόντων ή προγραμματισμένων χρωματιστών στοιχείων στον εσωτερικό χώρο. Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι κάτι περισσότερο από το σύνολο των εκάστοτε στοιχείων. Ολόκληρος ο χώρος αποκτά μια νέα ταυτότητα. Κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό και απαιτεί συγκεκριμένη προσέγγιση, ανάλογα με το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.

 • Το εφέ του συνδυασμού χρωμάτων στο δάπεδο, την οροφή και τους τοίχους.
 • Ένα σκουρόχρωμο δάπεδο με ανοιχτόχρωμους τοίχους και οροφή κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο ευρύχωρο.
 • Ένα σκουρόχρωμο δάπεδο με σκούρη οροφή κάνει το δωμάτιο να μοιάζει πιο ευρύχωρο και χαμηλό.
 • Οι σκουρόχρωμοι τοίχοι σε έναν χώρο με ανοιχτόχρωμο δάπεδο και οροφή δίνουν έμφαση στις οριζόντιες γραμμές.
 • Ανοιχτόχρωμο δάπεδο, οροφή και οπίσθιος τοίχος: Ο χώρος είναι πιο στενός, πιο βαθύς και ψηλότερος.
 • Ένας σκουρόχρωμος οπίσθιος τοίχος και οι ανοιχτόχρωμοι πλαϊνοί τοίχοι και το δάπεδο μειώνουν το βάθος του χώρου.
 • Μια ανοιχτόχρωμη οροφή, το σκουρόχρωμο δάπεδο και οι σκουρόχρωμοι τοίχοι παρέχουν φωτισμό μόνο επάνω από σας.
 • Ένα ανοιχτόχρωμα δάπεδο, ο ανοιχτόχρωμος οπίσθιος τοίχος, οι σκούροι πλαϊνοί τοίχοι και η σκούρα οροφή δημιουργούν εφέ τούνελ.
 • Αν όλοι οι χώροι έχουν το ίδιο σκούρο χρώμα, χάνουν τη φόρμα τους.
 • Ένα δωμάτιο με ανοιχτόχρωμα δάπεδα και ανοιχτόχρωμους τοίχους δημιουργεί την αίσθηση του ευρύχωρου. Πολλά ανοιχτά χρώματα κάνουν το χώρο να φαίνεται πιο ψυχρός και απρόσωπος.

α) Ποιο χρώμα να επιλέξετε για το δάπεδό σας: Ανοιχτόχρωμο έναντι σκουρόχρωμου

Τα ανοιχτά χρώματα μεγεθύνουν το δωμάτιο και τα σκούρα χρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Αυτό είναι γενικά γνωστό, ωστόσο, πώς επιδρά το δάπεδο;

Ανοιχτόχρωμα δάπεδα:
Αν έχετε σκουρόχρωμο χώρο που θέλετε να φωτίσετε, πρέπει να επιλέξετε ανοιχτόχρωμο δάπεδο. Τα ανοιχτόχρωμα δάπεδα αντανακλούν το φως. Έτσι, το δωμάτιό σας θα γίνει φωτεινότερο και θα μεγαλώσει οπτικά. Τα ανοιχτά χρώματα εκφράζουν καθαρότητα και ηρεμία και κάνουν το χώρο διαχρονικό. Σε συνδυασμό με τα ψυχρά χρώματα των τοίχων, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διακριτικό εφέ. Μην το παρακάνετε όμως: Στα βόρεια και τα δυτικά, εφαρμόζονται τα ακόλουθα: Όσο πιο λευκό είναι το δάπεδο, τόσο πιο ψυχρή είναι η ατμόσφαιρα. Η σκούρα επίπλωση και τα ανοιχτόχρωμα ξύλινα δάπεδα συνδυάζονται πολύ καλά και δημιουργούν εκπληκτικά εφέ. Επιπρόσθετα, τα ανοιχτόχρωμα δάπεδα μπορεί να συνδυαστούν πολύ καλά με μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.

Σκούρα δάπεδα:
Τα σκούρα δάπεδα μια ιδανική βάση για τη δημιουργία αντιθέσεων. Μπορούν να συνδυαστούν τέλεια με τοίχους σε ανοιχτά χρώματα ή με άλλα σκούρα χρώματα που χρησιμοποιούνται για εντυπωσιακό τονισμό και με αξεσουάρ. Αποφύγετε το σκληρό λευκό και επιλέξτε μια απόχρωση λευκού όπως υπόλευκο ή λευκό με μια σταγόνα διαφορετικής βαφής. Μπορείτε να ζωντανέψετε το περιβάλλον προσθέτοντας πολύχρωμα αξεσουάρ στον εσωτερικό χώρο. Τα πολλά σκούρα χρώματα θα δώσουν ένα σκοτεινιασμένο εφέ με λιγότερο φως και χωρίς ατμόσφαιρα.

β) Πώς να δημιουργήσετε ένα ευρύχωρο εφέ;

Μπορείτε να δημιουργήσετε ευρύχωρο εφέ συνδυάζοντας ένα διακριτικό και ανοιχτόχρωμο δάπεδο με ανοιχτόχρωμους τοίχους. Τα πιο ανοιχτά και ψυχρά χρώματα θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Τα σκούρα και ζεστά χρώματα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο και πιο άνετο.

Στη σειρά laminate tarkett, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των αυλακώσεων σχήματος V μόνο στις μακριές πλευρές ή τόσο στις μακριές όσο και στις κοντές πλευρές. Για την οπτική επέκταση ενός χώρου, συνιστούμε δάπεδα με αυλακώσεις σχήματος V στις μακριές πλευρές. Αυτό δημιουργεί μια αίσθηση βάθους στο δωμάτιο. Τοποθετήστε τις αυλακώσεις σχήματος V στην κατεύθυνση του φωτός προκειμένου να δώσετε έμφαση στο εφέ.

Η σειρά δαπέδων Elegance είναι ιδανική αν θέλετε να μεγαλώσετε οπτικά το δωμάτιο. Η σειρά δαπέδων Elegance έχει στενές σανίδες σε τρία διαφορετικά μήκη. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε μεγαλύτερη αίσθηση ευρυχωρίας σε σύγκριση με την επιλογή πλατύτερων σανιδών με ένα μόνο μήκος.

Ο συνδυασμός χρωμάτων με τα σοβατεπί είναι επίσης σημαντικός. Το δάπεδο φαίνεται να είναι μεγαλύτερο σε πλάτος, όταν τα σοβατεπί έχουν το ίδιο χρώμα με το δάπεδο. Αλήθεια είναι και το ακριβώς αντίθετο: το δάπεδο φαίνεται να είναι μικρότερο, όταν τα σοβατεπί έχουν το ίδιο χρώμα με τους τοίχους

γ) Συνδυασμός των χρωμάτων της επίπλωσης και του δαπέδου

Βεβαιωθείτε ότι το χρώμα του δαπέδου σας είναι δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτό ή πολύ πιο σκούρο από το χρώμα της επίπλωσης. Το δάπεδο και η επίπλωση με το ίδιο χρώμα και ξύλο είναι δυνατό να συνδυαστούν, αν τοποθετήσετε ένα χαλί σε διαφορετικό αντίθετο χρωματισμό ανάμεσά τους.

Σε δάπεδο ουδέτερου χρώματος, π.χ φυσική λουστραρισμένη δρυ, μη φοβηθείτε να χρησιμοποιήσετε επίπλωση από πολύ σκούρο ξύλο, όπως wenge ή καρυδιά. Πολύ ελκυστική είναι και η ανοιχτόχρωμη επίπλωση με λευκό βερνίκι.

Η επίπλωση σε ανοιχτόχρωμο ξύλο σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμους τοίχους και ανοιχτόχρωμο δάπεδο δημιουργεί ήρεμη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Αυτή είναι μια ασφαλής προσέγγιση, αλλά μπορεί να καταλήξετε με έναν πληκτικό εσωτερικό χώρο. Οι πολλοί ταυτόχρονοι χρωματικοί τόνοι μπορεί να γίνουν μονότονοι.

δ) Ποια διάθεση δημιουργεί ένα συγκεκριμένο χρώμα δαπέδου;

Δάπεδα με κιτρινωπό μπεζ χρώμα.
Τα κιτρινωπά μπεζ χρώματα είναι ζεστά, άνετα και δημιουργούν μια αίσθηση αισιοδοξίας. Τα δάπεδα με σχέδιο από δρυ, οξιά ή σφεντάμι κάνουν το σκούρο δωμάτιο πιο ζεστό.

Δάπεδα με κοκκινωπό πορτοκαλί χρώμα
Αυτά τα δάπεδα δίνουν ζεστή αίσθηση στο δωμάτιο. Αυτό το χρώμα συχνά συνδυάζεται συχνά με εντυπωσιακά κίτρινα αξεσουάρ.

Καφέ δάπεδα
Μια καφέ απόχρωση, ειδικά για δάπεδα, παραπέμπει στη σχέση μας με τη γη. Σε σύγκριση με τους τοίχους, πρέπει να παραμένει πάντα στο φόντο. Το καφέ αποτελείται από πολλά άλλα χρώματα κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα χρώματα. Το καφέ δεν είναι θαμπό χρώμα. Είναι εύχρηστο και κατάλληλο για διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, εφόσον το φως στο δωμάτιο είναι αρκετό και αναδεικνύει το καφέ χρώμα. Σε μερικούς εσωτερικούς χώρους, γίνεται συνδυασμός συμπληρωματικών χρωμάτων για το δάπεδο και τους τοίχους, με σκοπό τη δημιουργία αντίθεσης. Σε άλλες περιπτώσεις, προτιμάται ένας συνδυασμός τόνων. Συνδυασμός τόνων σημαίνει ότι συνδυάζονται σκουρόχρωμες και ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του ιδίου χρώματος. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολύ αρμονικά και ήρεμα εφέ, ωστόσο, μπορεί να γίνει μονότονο.

ε) Πώς να συνδυάσετε τα ζωηρόχρωμα δάπεδα με τους τοίχους και την επίπλωση;

Τα είδη τροπικού ξύλου παράγουν πολύ ζεστά δάπεδα. Για παράδειγμα, τα merbau, afzelia doussie, φυσικό βερνικωμένο τικ της Quick-Step κλπ. Αυτά τα είδη ξύλου είναι πολύ ζωντανά και για το λόγο αυτό, μπορεί να είναι δύσκολο να συνδυαστούν με τα έπιπλα και την επένδυση του τοίχου. Συμβουλή: διατηρήστε τους τοίχους ζεστούς και ουδέτερους, π.χ σε υπόλευκες αποχρώσεις. Αυτό δημιουργεί ελκυστική αντίθεση με το δάπεδο. Μην το παρακάνετε με τα εφέ αντίθεσης και χρησιμοποιήστε το πολύ ένα ή δυο διαφορετικά χρώματα στα αξεσουάρ.

στ) Επίδραση του φωτός στα δάπεδα;

Τα χρώματα κάτω από χαμηλό φωτισμό δημιουργούν διαφορετική αίσθηση από τα ίδια χρώματα κάτω από τον έντονο ήλιο ή από τεχνητό φωτισμό. Με άλλα λόγια, η φωτεινή πηγή είναι σημαντικός παράγοντας στο δωμάτιο. Τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως και τα σκούρα χρώματα απορροφούν το φως.

Πλατιές σανίδες που εναλλάσσονται με στενές σανίδες
Αν δε θέλετε παραδοσιακή εμφάνιση στο δάπεδό σας, αλλά κάτι πιο χαρούμενο, συνδυάστε τα δάπεδα Perspective σε δυο πλάτη και δημιουργήστε έναν εσωτερικό χώρο με εντελώς νέα εμφάνιση.

Elegance: Στενές σανίδες σε τρία μήκη
Η τοποθέτηση στενών σανιδών δημιουργεί ευρύχωρο εφέ. Οι σανίδες Elegance έχουν τρία μήκη που συσκευάζονται σε ένα κουτί. Αποτέλεσμα: 54 διαφορετικές αποτυπώσεις ξύλου, που σημαίνει ότι είναι πρακτικά αδύνατη η επανάληψη του ίδιου μοτίβου.

Συνδυασμός φυσικής πέτρας και Elegance
Έχετε ένα μεγάλο χώρο και θέλετε να χωρίσετε οπτικά την κουζίνα, το γραφείο, το καθιστικό και το σαλόνι; Ο συνδυασμός πρεσαριστών πλακιδίων και στενών σανιδών Elegance είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή. Με ομαλό αρμό, μπορείτε να συνδυάσετε ένα σχέδιο ξύλου κι ένα σχέδιο πλακιδίου, που είναι συμπληρωματικά, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν κάποια ποικιλομορφία στον εσωτερικό σας χώρο. 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ALLHOME

Η εταιρία μας βρίσκεται πάντα δίπλα σας για ότι χρειαστείτε και σας προσφέρει ολοκληρωμένη τεχνική υποστήριξη η οποία αποτελείται από:

 • Δωρεάν επιμέτρηση του χώρου
 • Συμβουλές διακόσμησης
 • Συνεργείο τοποθέτησης
 • Συνεργείο ραφής κουρτινών
 • Εργαστήριο ραφής κουρτινών
 • Παράδοση σε όλη την Ελλάδα
 • Συνεργείο αποκόλλησης και αποκομιδής των παλαιότερων υλικών
 • Καθαρισμοί - φύλαξη χαλιών, μοκετών.

Copyright © 2018 ALLHOME. All Rights Reserved powered by NICMEDIA